De historie van Kaptein Luxe Schoenen en Lederwaren


historie

Sinds 1964 is de familie Kaptein bezig geweest met het opbouwen van een goede naam op het gebied van dames- en herenschoenen, luxe lederwaren en een grote variëteit aan tassen.

 

Gelukkig mogen we wel zeggen, "en niet zonder succes!" De winkel, met modieuze schoen aan de zijkant bestond in 1964 nog uit één pand, daar waar nu een veel groter oppervlak wordt gebruikt.

 

Binnen twee jaar na de opening werd het pand naast het eigen pand al bij de zaak getrokken. In 1974 zijn beide panden als het ware aan elkaar geklonken door een stuk nieuwbouw.

 

Tijdens deze laatste verbouwing heeft de schoen het veld moeten ruimen voor een wat modernere uitstraling.

 

In 1978 is het magazijn vervangen en ook vergroot, zodat een grotere hoeveelheid schoenen in meerdere modellen en maten op voorraad kon worden gehouden.

historie  

De zaak is in 1964 opgericht door Teun Kaptein die destijds samen met zijn zoons Tom en Wim de verkoop verzorgde. Momenteel staat Wim Kaptein met zijn echtgenote Elly en dochter Mariska in de winkel en worden zij geassisteerd door een team van zes verkoopsters die niet alleen zeer gemotiveerd zijn, maar ook een gedegen kennis van zaken hebben.

 

Buiten de verkoop in de winkel is Wim Kaptein ook werkzaam als podoloog, samen met zijn dochter Jessica Kaptein. Elders op deze website kunt u meer informatie vinden over de podologiepraktijk.

 

In 1989 is de laatste grote verbouwing aan de buitenkant van de winkel uitgevoerd en heeft de voorgevel de huidige vorm gekregen. Uiteraard is het interieur in de loop der tijd ook aan de geldende normen en waarden aangepast, waarbij overigens opgemerkt dat altijd voorop wordt gelopen met de nieuwste trends op dat gebied.

 

Hiernaast ziet u een aantal foto's die in de loop der jaren van het interieur zijn gemaakt en een duidelijk tijdsbeeld weergeven.

 

De zaak Historie